Sukukokous 2001

Lipsaset kokoontuivat Mikkeliin 
Sukuseura Lipsanen ry vietti sukukokousta Mikkelissä 1.7.2001. 
Seuran kokous pidetään aina heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina joka toinen vuosi.

Lauantaina iltapäivällä ennen varsinaista kokouspäivää ajettiin kiertoajelu Juvalla ja tutustuttiin Lipsasten entisiin ja nykyisiin asuinpaikkoihin. Lea Haumeen ottamia valokuvia on koottu asuinpaikkoja esittelevälle sivulle.

Kokoussunnuntai aloitettiin jumalanpalveluksella Mikkelin Maaseurakunnan kirkossa. Raamatun tekstien lukijana toimi Veli-Antti Lipsanen. 
Varsinaisena kokouspaikkana oli Helsingin Yliopiston maaseudun tutkimus- ja koulutuskeskus, jossa kokousemäntänä toimi laitoksen johtaja, tohtori Pirjo Siiskonen. Kaksi vuotta sitten Ikolan Lipsasista polveutuva Pirjo Siiskonen esitti Lipsasille kutsun, joka mieluisasti otettiin vastaan ja yli sata suvun jäsentä oli paikalla. 
Maukkaan luomulounaan jälkeen siirryttiin varsinaiseen sukukokoukseen, jossa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Kokouksen pöytäkirja on nähtävänä täällä.

Sukuneuvostoon seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi valittiin puheenjohtajaksi Veli-Antti Lipsanen Keravalta, varapuheenjohtajaksi Aku Lipsanen Lappeenrannasta, sihteeri-taloudenhoitajaksi Anja Lipsanen Juvalta ja jäseniksi Hannu Lipsanen Halikosta, Heikki Lipsanen Juvalta, Jari Lipsanen Mikkelistä, Matti Lipsanen Pieksämäeltä, Sanna Lipsanen Turusta ja Anna-Liisa Toikkanen Tampereelta. 
Tilintarkastajiksi valittiin Minna Lipsanen Virtasalmelta ja Anja Pirttilä Juvalta sekä varalle Marja Pulkkinen Virtasalmelta ja Veikko Lipsanen Varkaudesta.

Kokouksessa julkistettiin sukuseuran kustantamana Anna-Liisa Toikkasen kokoama sukukirja "Lipsasten sukua vuosina 1685-2000".

Kokouksessa tehtiin periaatepäätös pitää kokous neljän vuoden välein Juvalla ja välivuosina muilla paikkakunnilla. 
Seuraavan kerran Lipsaset kokoontuvat kahden vuoden kuluttua Juvalla.

Päivän esitelmänä kuultiin Pirjo Siiskosen tutkimus- ja koulutuskeskuksen esittely ja katsaus maaseudun nykytilaan ja tulevaisuuden mahdollisuuksiin. 
Esitelmä oli kiinnostava ja valotti perusteellisesti Etelä-Savon, Juvan ja yleensä maaseudun asukkaiden nykypäivää ja tulevaisuutta. Lipsaset ovat aikanaan saaneet elantonsa lähes yksin maataloudesta, joten monet varmasti havaitsivat esitelmän aiheista kiinnekohtia omaan elämäntilanteeseensa.

Nuoren polven puheenvuoron käytti tohtori Susanna Nouko-Juvonen Helsingistä. Hän kertoili humoristiseen tapaansa suhteestaan savolaisuuteen ja savolaisista, joiden kanssa on joutunut tekemisiin tahtomattaankin. 
Suuri kunnioitus välittyi puheenvuorosta Lipsasten kädentaitoja kohtaan. Puhujan Katri-mummo Pekkalan Lipsasista sai kiitokset kestävistä villasukista.

Kädentaidoista kokousvieraat saivat hyvän todisteen myös aulaan kootussa näyttelyssä. Maarit Lipsanen-Rogers ja John Rogers Noormarkusta olivat tuoneet näytteille grafiikkaa ja keramiikkaa sekä Hely Lipsonen Jyväskylästä maalauksia ja tekstiilejä. 
Nyt ensi kertaa järjestetty näyttely oli mukava lisä kokoukselle ja jatkoa on varmasti tulossa kahden vuoden kuluttua.

Sää suosi Lipsasia jälleen ja Mikkeli ja Etelä-Savo esittäytyivät kauneimmillaan vieraille, joita oli tullut kautta Suomen väliltä Oulu-Helsinki. Kaukaisimmat Lipsasten sukuun kuuluvat olivat tulleet kokoukseen Australiasta asti.